Nieuw gedragscentrum voor honden te Pelt

Gedragscentrum voor honden – ‘gedragstherapie en privétraining’

Sinds kort kunnen hondeneigenaars terecht bij ‘Kwispelheide – Gedragscentrum voor honden’ te Pelt van eigenaar Joris Scheelen. Het expertisedomein van Kwispelheide ligt in gedragstherapie, begeleiding en training van je hond(en). Met de nodige passie starten we met het werken aan een beter begrip tussen eigenaar en hond. Het creëren van een positieve trainingssfeer voor iedereen staat hierbij centraal. Positief beloningsgericht trainen wordt dan ook hoog in het vaandel gedragen!

Start van een nieuw avontuur .. meant to be!

Honden hebben vanaf mijn geboorte deel uitgemaakt van mijn leven. Een onmisbaar puzzelstuk waarbij elke hond steeds als deel van de familie werd opgenomen.

Ondanks dat ik mijn honden steeds doodgraag heb gezien, werd ik regelmatig met ongewenst gedrag geconfronteerd. Het gebeurde dan ook wel eens dat ik met de handen in het haar opzoek ging naar een verklaring voor het gedrag dat werd vertoond. De zoektocht op het ‘wereldwijde web’ naar antwoorden levert dan 1001 goed bedoelde adviezen op. Hier is het dan aan jou is om deze adviezen als het ware te filteren qua betrouwbaarheid. Uiteraard volg je dan een aantal goed bedoelde adviezen op..

Resultaat?

Bij vele van deze adviezen staat het welzijn van de hond niet altijd centraal. (cfr. dominantietheorie)

Toen kwam de dag dat ik heb beslist dat het anders moest .. Ik ging me meer en meer verdiepen in het gedrag van honden. Hierbij ben ik dan uiteindelijk gestart met de opleiding tot ‘hondengedragsdeskundige’. Enige tijd later is de nieuwe zaak in het leven geroepen.

Waarvoor kan je bij ons terecht?

Iedere hondeneigenaar kan bij ons terecht voor de volgende zaken:

  • Gedragstherapie bij ongewenst gedrag;
  • Puppy & hondentraining;
  • Hondenuitlaatservice & dierenoppas;
  • Diverse workshops & opleidingen.

Nog maar een begin ..

Het doel is om op termijn de activiteiten verder uit te breiden. Maar nu willen we ons in eerste instantie focussen op het gedeelte ‘gedragstherapie, begeleiding en training’. Zo kunnen we iedereen helpen die met de handen in het haar zit en niet de juiste antwoorden vindt.