Praktijkles – initiatie speurtraining

Het zal niet verbazen dat elke hond een echte snuffelkampioen is. Mede dankzij zijn enorm goed ontwikkeld reukorgaan kan hij geuren of sporen waarnemen die voor onze neus niet eens bestaan. Buiten het feit dat ze het zeer goed kunnen, vinden ze het ook nog eens enorm leuk om te doen.

Een snuffeltraining volgen kan heel wat voordelen bieden voor jou en je hond. Niet alleen is het een leuke en interactieve vorm van samen bezig zijn met je hond, het is goed voor het zelfvertrouwen van de hond en vult de belangrijke basisbehoeften ‘mentale activiteit’ in.

 

Voor wie is deze praktijkles?

Voor iedere hondeneigenaar die graag op een interactieve manier zijn hond wil laten kennis maken met speuren. Dus zeker ook de honden (ongeacht het ras) die nog nooit speurwerk hebben gedaan, zijn van harte welkom.

 

Waar gaat deze praktijkles door?

Deze gaat steeds door in het bosrijke gebied van de Hechtelse duinen (= In Den Brand).

 

Aandachtspunten

  • Het speurmateriaal, speurvoer en speurlijn zal worden voorzien voor jullie. De aanwezige honden die dag zijn VERPLICHT om een harnas te dragen, dit dient u zelf te voorzien. Deze verplichting is er om het welzijn van de honden te kunnen garanderen tijdens het speuren.
  • Tijdens de praktijkles zullen de honden STEEDS aangelijnd speuren, dit om de veiligheid voor iedereen te kunnen garanderen. Ook tijdens het wachten blijven de honden aangelijnd.
  • Omdat we streven naar een kwalitatief verloop van deze praktijklessen, beperken we het aantal deelnemers steeds tot 6 personen (= max 6 honden). Er is ook een mogelijkheid om een individuele speurtraining te voorzien. Vraag bij interesse gerust meer info hierover.

 

Prijs: 25-, per praktijkles

In deze prijs is zowel het speurmateriaal, het speurvoer als de huur van de biothane speurlijn inbegrepen.

Inschrijven kan via e-mail zolang er plaatsen beschikbaar zijn. Een inschrijving is pas definitief als de volledige betaling van de praktijktraining is voldaan. Zonder voorafgaande inschrijving kan deze training niet worden gevolgd.

 

Locatie

Parking ‘In den Brand’

Kamertstraat/Sint Lambertusstraat

3940 Hechtel

zaterdag, 11 januari, 2020 @ 10:00
10:00 — 12:00 (2h)

In den Brand

Schrijf je in op deze training