Voorafgaand aan elk consult wordt er een vragenlijst bezorgd, deze we minstens 1 week voor het effectieve consult graag ingevuld terug ontvangen. Op basis van deze lijst en bijhorend videomateriaal heb ik al een achtergrond van de hond(en), zodat ik dit tijdens het consult mee kan gebruiken.
Tijdens het onderzoeksgesprek – dat plaatsvindt aan huis – gaan we in op de situatie en de moeilijkheden die jullie ondervinden met de hond. Op basis van meer gerichte vragen en het ter plaatse observeren van jouw hond(en), gaan we het probleem verder uitdiepen en analyseren.
Dit eerste gesprek (vragen, observatie,..) neemt max 1.5u in beslag.
Na het eerste gesprek, gaan we direct aan de slag om een adviesplan uit te werken. Dit adviesplan wordt nadien samen overlopen tijdens een opvolgconsult. Hierbij gaan we steeds opzoek naar maatregelen die voor jullie beide haalbaar zijn om het ongewenste gedrag aan te pakken.
Het is cruciaal om te beseffen dat er voor ongewenst gedrag helaas geen ‘quick fix’ bestaat.
Wij zullen jullie uiteraard voorzien van alle nodige ‘handvaten’, maar vanaf dit punt hebben we de inzet en toewijding van jullie als eigenaar nodig om hiermee actief aan de slag te gaan.
Zowel na het onderzoeksgesprek als het opvolgconsult, blijven we telefonisch of per email bereikbaar voor verdere ondersteuning!
Aanvullend
- Afhankelijk van de situatie en het ongewenste gedrag van de hond, is het mogelijk dat er een verder opvolgtraject op maat nodig is. Dit wordt dan samen met de eigenaar besproken.
- Het kan voorvallen dat we na het onderzoeksgesprek, de hond dienen door te verwijzen naar een eerstelijnsdierenarts of een gedragsdierenarts , dit vooraleer we een verdere stap nemen in het traject. Het is belangrijk dat we bij bepaald ongewenst gedrag een onderliggende medische oorzaak kunnen uitsluiten. In dit geval zal ik dan ook nauw samenwerken met de dierenarts, zodat we de medische situatie van de hond mee kunnen nemen in het vervolgtraject.