Nieuw gedragscentrum voor honden te Pelt

Gedragstherapie, begeleiding en training

Nieuwe gedragstherapeut & hondentrainer te Pelt met bijhorend het beste aanbod aan wetenschappelijk onderbouwde hondenopleidingen.

Sinds kort kunnen hondeneigenaars in Pelt en omstreken terecht bij Kwispelheide voor ondersteuning in de (her)opvoeding van hun hond. Bij Kwispelheide kan u enerzijds terecht voor een kwalitatief aanbod aan professionele hondenopleidingen, maar ook voor gedragstherapie, begeleiding en training van uw hond(en). Met de nodige passie starten we met het werken aan een beter begrip tussen eigenaar en hond. Het creëren van een positieve trainingssfeer voor iedereen staat hierbij centraal. Positief beloningsgericht trainen wordt dan ook hoog in het vaandel gedragen!

Start van een nieuw avontuur .. meant to be!

Honden hebben vanaf mijn geboorte deel uitgemaakt van mijn leven. Een onmisbaar puzzelstuk waarbij elke hond steeds als deel van de familie werd opgenomen.

Ondanks dat ik mijn honden steeds doodgraag hebben gezien, werden we regelmatig met gedrag geconfronteerd dat we moeilijk konden begrijpen. Met de handen in het haar gingen we dan opzoek naar een verklaring voor het gedrag waar we tegenaan liepen. De zoektocht op het ‘wereldwijde web’ naar antwoorden levert dan 1001 goedbedoelde adviezen op. Hier is het dan aan jou is om deze adviezen als het ware te filteren qua betrouwbaarheid. Uiteraard volg je dan een aantal goed bedoelde adviezen op…

Resultaat?

Bij vele van deze adviezen staat het welzijn van de hond niet altijd centraal (cfr. dominantietheorie).

Op een dag heb ik dan besloten dat het anders moest. Ik ging me meer en meer verdiepen in de materie van hondengedrag. Uiteindelijk ben ik dan gestart met het volgen van een professionele opleiding als ‘hondengedragsdeskundige’. Na het succesvol afronden van deze opleiding hebben we onze nieuwe zaak in het leven geroepen. Deze werd gedoopt onder de naam ‘Kwispelheide’. Tot op vandaag blijven we iedere dag bijleren en dat maakt het verhaal juist zo mooi. Ik heb van mijn passie voor honden mijn beroep kunnen maken, waarbij we er steeds in slagen om eigenaars en hun hond op een correcte manier te kunnen helpen.

Onze missie blijft dan ook duidelijk: Het zorgen voor een beter begrip tussen eigenaar en hond, steeds gebaseerd op wederzijds respect!

Waarvoor kan u bij ons terecht?

Iedere hondeneigenaar én hondenliefhebber kan bij ons terecht voor de volgende zaken:

  • Wetenschappelijk onderbouwde hondenopleidingen (KLIK HIER);
  • Professionele gedragsbegeleiding op maat (KLIK HIER);
  • Puppy opvoeding (KLIK HIER);
  • Hondentraining: basisvaardigheden aanleren (KLIK HIER);
  • Hondenuitlaatservice (KLIK HIER);

Nog maar een begin ..

Recent kunnen mensen in ons opleidingscentrum terecht voor professionele hondenopleidingen. De nieuwe opleiding als ‘Gedragscoach & Hondentrainer’ gaat van start in september 2022. Daarnaast willen we ons uiteraard blijven focussen op het gedeelte ‘gedragstherapie, begeleiding en training’. Zo kunnen we iedereen blijven helpen die met de handen in het haar zit en niet de juiste antwoorden vindt in het (her)opvoeden van hun hond.

In een latere fase zullen we onze activiteiten verder uitbreiden, maar voorlopig weten we wat doen! :D