Waarom zou ik kiezen voor een opleiding bij Kwispelheide?
- Erkend kwaliteitslabel: We zijn het enige opleidingscentrum in Vlaanderen dat beschikt over een onafhankelijk erkend kwaliteitslabel. Dit label staat garant voor een onafhankelijke kwaliteitscontrole en erkenning van de kwaliteit van onze opleidingen. We kiezen dus bewust voor een evaluatie door een erkende organisatie, in plaats van het toekennen van een eigen keurmerk of de aansluiting bij een bepaalde beroepsvereniging. Zo ben je als student zeker van een kwalitatieve opleiding met een erkenning die gebaseerd is op onafhankelijke kwaliteitsnormen.
- Ruime ervaring: Als opleidingscentrum hebben we door de jaren heen meer dan 150 studenten opgeleid en hen met trots een certificaat mogen uitreiken.
- Praktisch en diepgaand: Onze opleidingen combineren theoretische diepgang met praktische handvatten die direct toepasbaar zijn in je dagelijkse leven. Daarenboven zijn onze opleidingen gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten in hondengedrag.
- Sterk netwerk en ervaren docenten: Je leert van een team ervaren en deskundige gastdocenten, en krijgt toegang tot een uitgebreid netwerk van hondenprofessionals.
- Lesdagen op locatie voor maximale interactie: Al onze lesdagen vinden fysiek plaats in Pelt, dus niet via een online leerplatform. Deze aanpak bevordert niet alleen de interactie tussen studenten en docenten, maar ook tussen studenten onderling. Dit zorgt ervoor dat de lesinhoud beter blijft hangen en direct kan worden toegepast in de praktijk.
- Hoge tevredenheidsscore: Onze opleidingen worden consistent beoordeeld met een tevredenheidsscore van 4.9/5 door onze studenten en cliënten.
- Inspirerende leeromgeving: Naast kwaliteit hechten we veel waarde aan een fijne leeromgeving. Bij ons geniet je van een gezellige sfeer, een enthousiast team van gastdocenten, en een groep gemotiveerde medestudenten. Want geef toe: zelfontwikkeling op het vlak van hondengedrag is veel leuker in een inspirerende groep waar je telkens weer met enthousiasme naartoe gaat.
Bij Kwispelheide kies je dus voor kwaliteit, professionaliteit én een inspirerende leeromgeving!
Is de opleiding ‘Gedragscoach & Hondentrainer’ ook geschikt als ik momenteel geen professionele carrière ambieer in de hondenwereld?
Ja, de opleiding ‘Gedragscoach & Hondentrainer’ is ook geschikt als je geen professionele carrière in de hondenwereld nastreeft.
Veel studenten starten met name aan de opleiding om hun eigen hond beter te begrijpen en hun persoonlijke kennis en vaardigheden te vergroten. We bieden tijdens het opleidingstraject dan ook diepgaande inzichten in hondengedrag en -training, die waardevol zijn voor iedere hondenliefhebber die de relatie met zijn of haar hond wil versterken.
Wanneer wordt de betaling van het inschrijvingsgeld verwacht?
De betalingen voor het inschrijvingsgeld worden volgens het onderstaande schema gedaan, zoals beschreven in onze algemene voorwaarden:
Voor de opleiding ‘Gedragscoach & Hondentrainer’:
- Eerste betaling: bij inschrijving
- Tweede betaling: 1 maand voor aanvang
- Derde betaling: 6 maanden na aanvang
- Vierde betaling: 12 maanden na aanvang
Voor de opleiding ‘Gedragstherapeut voor Honden’:
- Eerste betaling: bij inschrijving (of 6 maanden voor aanvang)
- Tweede betaling: 1 maand voor aanvang
Kan ik de opleidingen van Kwispelheide ook volgen zonder een eigen hond?
Ja, je kunt alle opleidingen ook volgen zonder een eigen hond. Veel studenten kiezen er voor om onze opleidingen te volgen om hun kennis te verdiepen, zelfs als ze (momenteel) geen eigen hond hebben.
De opleidingen bieden een uitgebreide theoretische kennis en praktische ervaring met verschillende honden, wat je helpt om hondengedrag in het algemeen beter te begrijpen. Je kunt de opgedane kennis vervolgens toepassen in toekomstige situaties, of je nu een eigen hond hebt of niet.
Wat is het verschil tussen een ‘Hondentrainer’, een ‘Gedragscoach’ en een ‘Gedragstherapeut’?
Een hondentrainer leert honden functionele basisvaardigheden aan via verschillende moderne trainingsmethoden, dit gebaseerd op positieve bekrachtiging. Ze werken met honden van alle leeftijden, van pup tot volwassen hond, en ondersteunen eigenaars bij het verder ontwikkelen en toepassen van deze vaardigheden in het dagelijks leven. Het doel hiervan is de samenwerking tussen hond en begeleider te verbeteren, zonder diepgaande gedragsproblemen aan te pakken.
Een gedragscoach gaat verder dan het aanleren van basisvaardigheden en richt zich op het begrijpen en aanpakken van ongewenst gedrag bij honden. Ze onderzoeken de onderliggende oorzaken van probleemgedrag en bieden hierbij praktische handvaten die aansluiten bij de specifieke behoeften van de hond, zoals het aanpassen van de omgeving, dagelijkse routines of het vervullen van natuurlijke behoeften. Het doel is om in nauwe samenwerking met de eigenaar, hem of haar te helpen de hond beter te begrijpen en zo het gedrag te verbeteren.
Een gedragstherapeut richt zich op complexe gedragsproblemen bij honden, zoals angst en agressie, vaak veroorzaakt door emotionele of psychologische factoren. Na een grondige analyse stelt de therapeut een op maat gemaakt behandelplan op. Dit omvat zowel aanpassingen in de omgeving als het aanleren van nieuwe gedragsstrategieën voor de hond en zijn eigenaar. Met diepgaande kennis van de emotionele belevingswereld van honden biedt de gedragstherapeut specifieke begeleiding bij angststoornissen en agressieproblemen.
Kan ik me ook al vanaf het begin inschrijven voor beide opleidingen, en krijg ik dan een korting?
Ja, het is mogelijk om je vanaf het begin in te schrijven voor beide opleidingen, samen goed voor een totale opleidingsduur van drie jaar. Kies je ervoor om je direct voor beide opleidingen in te schrijven, dan ontvang je een korting van €450 (excl. btw) op het totale inschrijvingsbedrag.
Dit maakt de volledige opleiding niet alleen voordeliger, maar verzekert je ook meteen van een plek in het derde jaar.
Kan ik me na het afronden van de 2-jarige opleiding ‘Gedragscoach & Hondentrainer’ alsnog inschrijven voor de 1-jarige specialisatieopleiding?
Ja, dat is zeker mogelijk!
Je kunt je op dat moment inschrijven voor de eerstvolgende beschikbare groep. Is deze groep vol? Geen zorgen, dan kun je alvast een plek reserveren voor het daaropvolgende academiejaar. Het inschrijvingsgeld voor deze bijkomende specialisatie bedraagt slechts €2.100 (excl. btw).
Wil je de 1-jarige opleiding niet direct aansluitend starten? Geen probleem! Je hebt tot maar liefst 5 jaar na het afronden van de opleiding Gedragscoach & Hondentrainer de mogelijkheid om je in te schrijven voor de specialisatie tot gedragstherapeut.
Flexibel, makkelijk én helemaal afgestemd op jouw planning!
Kan ik ook alleen de 1-jarige specialisatieopleiding volgen?
Helaas is dat niet mogelijk.
De 1-jarige opleiding Gedragstherapeut voor Honden is een vervolgopleiding en kan alleen gevolgd worden nadat je de opleiding Gedragscoach & Hondentrainer hebt afgerond. Deze specialisatie is dus uitsluitend beschikbaar voor diegenen die de volledige opleiding hebben voltooid en kan niet losstaand worden gevolgd.
Zo garanderen we een solide basis voor een succesvolle doorgroei naar gedragstherapeut!