Opleiding ‘Gedragscoach & Hondentrainer’Opleiding ‘Gedragscoach & Hondentrainer’

In september start bij Kwispelheide het nieuwe academiejaar voor de opleiding ‘Gedragscoach & Hondentrainer‘. Lees er alles over via onderstaande blog of neem een kijkje op onze website (KLIK HIER)

De hond in onze maatschappij

In België leven er maar liefst 1.5 miljoen gezinnen samen met één of meerdere honden. Wereldwijd wordt dit aantal zelfs geschat op meer dan 600 miljoen. We kunnen er dus niet omheen: de positie van honden binnen onze maatschappij wordt jaar na jaar belangrijker. Hondeneigenaars komen er al snel achter dat de opvoeding en begeleiding van hun nieuwe huisgenoot veel van hen vraagt. Een wekelijks bezoekje aan de hondenschool volstaat hierbij meestal niet. Als sociaal dier heeft een hond namelijk heel wat (sociale) behoeften die primair ingevuld moeten worden. Het vinden van een goede balans tussen opvoeding, coaching en training speelt hierin een belangrijke rol.

De (hulp)vraag is groot

De vraag naar professioneel geschoolde mensen is op vandaag groter dan ooit. Hondeneigenaars gaan hierbij opzoek naar hondenexperten die hen kunnen ondersteunen in alle façetten van de opvoeding en training van hun (jonge) hond.

Vanuit deze beweegreden hebben we bij Kwispelheide de opleiding ‘Gedragscoach & Hondentrainer’ ontwikkeld. Het biedt ons de mogelijkheid om meer hondenliefhebbers om te vormen tot échte experten als het gaat om het opvoeden, coachen, begeleiden en trainen van (jonge) honden.

Het doel van de opleiding

De opleiding als ‘Gedragscoach & Hondentrainer’ is modulair opgebouwd en bevat alle recente inzichten omtrent het gedrag van onze honden. Vanuit het studiegebied ethologie wordt er gekeken naar de verschillende façetten om honden écht te kunnen begrijpen. Hierbij zal niet alleen de theoretische kant van het verhaal worden behandeld, maar wordt er ook voldoende tijd en aandacht besteed aan praktijkvoorbeelden. Hierdoor zorgen we ervoor dat onze afgestudeerde studenten in staat zijn om op een correcte en professionele manier aan de slag te kunnen gaan met het opvoeden, coachen en trainen van honden van élke leeftijd.

Kies uw eigen richting

Voor velen klinkt het als een droom om van een passie voor honden je beroep te kunnen maken. Bij anderen zal het dan weer vele deuren kunnen openen in de opvoeding, coaching en training van hun eigen hond. Het volgen van een praktijkgerichte opleiding zal een verruiming kunnen bieden aan het leven van élke hondenliefhebber.

Wil je graag van start met deze opleiding of zit je eventueel nog met wat vragen?